Home > Italië > Borgo Il Poeta

Borgo Il Poeta

Umbria
Italië

Umbria, Italië

Dit prachtige 16e eeuwse gehucht ligt in het groene hart van Umbrie, dichtbij de Toscaanse grens en omringd door groene heuvels en uitgestrekte bossen. Borgo Il Poeta is gebouwd in de zestiende eeuw rond een militaire toren. Borgo Il Poeta ligt in een gebied van 10 hectare groot met tuinen en uitzicht op de Tiber vallei. Op het terrein is een zwembad met uitzicht over de vallei en een kleine fitnessruimte naast de speeltuin. 

Appartementen en cottages

Borgo Il Poeta bestaat uit vier ruime appartementen en twee cottages.

Casa Tettoia is het grootste huis op het terrein. Bij binnenkomst bevindt u zich in een grote hal die leidt naar een dubele woonkamer. Deze heeft stoelen en banken aan de ene kant en een piano aan de andere kant van de kamer. Achterin kunt u via de openslaande deuren de binnenplaats betreden. De eetkamer biedt ruimte aan tien personen. Er is een grote keuken en een slaapkamer met eigen badkamer die leiden naar de zitkamer. Deze kamers hebben directe toegang tot het terras van het huis. Via de trap in de zitkamer bereikt u nog twee slaapkamers met eigen badkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich de laatste slaapkamer met eigen badkamer. 

Casa Monte heeft ook een grote gang met bureau, die naar de eetkamer leidt. De blauw-wit betegelde keuken leidt u naar de eetkamer. Op de eerste verdieping zult u de zitkamer vinden, met nog de originele open haard. De deuren vanuit de zitkamer leiden naar de buitentrap, waarmee u naar het prive zitgedeelte kunt. Vanuit de woonkamer komt u bij een tweepersoonsslaapkamer met badkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich de grootste slaapkamer, met hemelbed en een bad. Er is een apart toilet voor de andere gasten. Verder bevindt zich op de tweede verdieping ook nog een slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een badkamer.

Casa Loggia ligt op een helling, waardoor alle kamers een uniek karakter hebben. De entree leidt naar de zitkamer, waarna u via een trap naar beneden bij de eetkamer komt met open haard en aparte keuken. Via de gang bereikt u een grote tweepersoons slaapkamer met kingsize hemelbed en eigen badkamer. Op dezelfde verdieping bevindt zich nog een tweepersoonskamer met badkamer. Nog een tweepersoonskamer en badkamer liggen op de tweede verdieping, met uitzicht over het landschap. Het prive zitgedeelte ligt apart van het huis, achter de kapel. Casa Loggia heeft veel trappen en is daarom niet geschikt voor personen die slecht ter been zijn. 

Casa Torre is gebouwd rondom de oorspronkelijke uitkijktoren en biedt plaats aan zes gasten. De begane grond heeft een zitkamer, eetkamer en keuken. Het prive zitgedeelte bevindt zich in de tuin. Via de trap komt u bij een slaapkamer met open haard. Hier tegenover is de badkamer. Ook is hier nog een slaapkamer met twee aparte bedden en een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Aan het einde van de gang is de grootste slaapkamer met een eigen badkamer.

Casa Santa Lucia is geschikt voor twee personen (plus een slaapbank voor twee personen). De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het huis, waar een groot grasveld is met tuinmeubels. De zitkamer met bank, stoel en bureau heeft een antieke kledingkast en een kachel. De slaapkamer met eigen badkamer heeft een hemelbed. Via de trap vanuit de zitkamer komt u bij de keuken, eetkamer en het zitgedeelte buiten.

La Casetta is het kleinste huisje en ligt apart van de andere huizen, waardoor er meer privacy is. Deze voormalige hooischuur is omgebouwd om de ruimte optimaal te kunnen benutten. De entree leidt naar de zitkamer met houten plafonds. De zitkamer is overigens voorzien van een slaapbank. Vanuit de zitkamer kunt u naar de kleine eethoek en keuken gaan. De slaapkamer heeft een antiek ijzeren bed en leidt naar de badkamer met douche. 

 

 

 

 

 

 

© 2024 Black Diamond Journeys